Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Diett
Fri fra
Målsettning
Form
Pris
Finns i lager
255 GAAM Ashwagandha 100 caps
Flere varianter
-10%
Pakkepris
30 GAAM Ashwagandha 200 caps
Flere varianter
-30%
Kampanje
3 fitnessjunkie Ashwagandha 45 caps
44 GAAM Vegan Sleep Well 60 caps
Flere varianter
-10%
Pakkepris
4 GAAM Vegan Ashwagandha 180 caps
Flere varianter
-15%
Pakkepris
24 GAAM Ashwagandha 300 caps
Flere varianter
-10%
Pakkepris
8 GAAM Vegan Ashwagandha 120 caps
Flere varianter
42 GAAM Vegan Ashwagandha 60 caps
Flere varianter
Artikkel 14 av 14

Hva er ashwagandha?

Ashwagandha er en liten busk med gule blomster og lodne blader, som vokser året rundt på det indiske subkontinentet, spesielt i tørrere områder som India, Pakistan og Sri Lanka, samt Midtøsten og deler av Afrika. Det er en sterk og livlig plante som kan vokse i mildere klima som noen deler av USA. Røttene, bladene og bærene fra planten brukes alle. Vanligvis brukes roten i tilskudd der den males ned og brukes til å lage kosttilskudd og pulver.


Dette er ashwagandha bra for

Ashwagandha er en indisk ginseng eller urt som tradisjonelt brukes innen ayurvedisk medisin og vokser i India og Asia. Denne urten har vist seg å ha mange potensielle helsefordeler:

  • Stressavlastning: Ashwagandha er en adaptogen, noe som betyr at den hjelper kroppen med å tilpasse seg stress. Den kan senke kortisolnivåene, noe som kan føre til redusert stress og angst.
  • Forbedret søvn: Ashwagandha kan også forbedre søvnkvaliteten ved å forkorte innsovningstiden og øke dyp søvn.
  • Forbedret kognisjon: Ashwagandha kan forbedre minnefunksjonen, læringsevnen og konsentrasjonen.
  • Forbedret fysisk prestasjon: Ashwagandha kan øke muskelstyrken og -utholdenheten, og kan også fremskynde restitusjonen etter trening.
  • Forsterket immunforsvar: Ashwagandha kan styrke immunforsvaret og gjøre deg mer motstandsdyktig mot sykdommer.
  • Forbedret hormonbalanse: Ashwagandha kan balansere hormoner, noe som kan være til hjelp for personer med hormonelle ubalanser.
  • Antiinflammatoriske effekter: Ashwagandha har antiinflammatoriske egenskaper, noe som kan være til hjelp for personer med kroniske betennelser.

Se alt du trenger å vite om ashwagandha.

Adaptogene egenskaper

Ashwagandha brukes ofte innen trening, men urtens effekt strekker seg lenger enn det. Mange studier viser at ekstraktet av ashwagandha øker opptaket av dopamin, en substans med stor betydning for velvære og glede.

Ashwagandha fremmer også god nattesøvn. Forklaringen ligger i effekten på GABA, en viktig nevrotransmitter som har til oppgave å redusere stressimpulser i hjernen. Dette gjør det igjen lettere for deg å slappe av. Og med bedre søvn og hvile våkner du opp mer uthvilt og klar for hverdagens utfordringer.

Ashwagandha og rosenrot, som også er en plante, har begge adaptogene egenskaper - noe som gjør at de ofte sammenlignes. Rosenrot brukes ofte for å øke energi, redusere tretthet, forbedre fokus og håndtere stress. Mens ashwagandha brukes for å støtte generell velvære, redusere stress, forbedre søvnkvaliteten og styrke immunforsvaret.

Hvordan bruker man ashwagandha?

Når det gjelder dosering, bør du ta 1 eller 2 kapsler eller pulver av ashwagandha når som helst på dagen med vann, etter dine preferanser. Om du skal ta det om morgenen eller om kvelden er helt opp til deg, så føl deg fri til å eksperimentere med tidspunktene for å finne det optimale for din livsstil. Ta ashwagandha om morgenen for å oppnå letthet og langvarig energi. Ta det om kvelden en time før leggetid for å fremme avslapning og støtte rolig søvn. Et tips er å vri og åpne kapslene og tømme innholdet i smoothien din, havregrøten din og mer for å få det i kostholdet ditt.

Velg riktig ashwagandha

Å velge riktig ashwagandha-tilskudd er et valg som krever litt ettertanke og planlegging. Det er for eksempel noen spørsmål du kanskje må stille deg før du bestemmer deg. Hvordan vil jeg ta dette kosttilskuddet? I pulverform, som kapsler eller som tabletter? Hva vil jeg oppnå med ashwagandha? Har jeg noen helseproblemer som gjør at tilskuddet ikke kan inneholde visse ingredienser? Du kan også være trygg på at alle ashwagandha-tilskudd du finner blant vårt utvalg alltid er av høy kvalitet. Produktene du finner her er fra anerkjente merker med nøye og høye krav.

Dosering av ashwagandha

Ta omtrent 500-1000 milligram ashwagandha per dag for å få den anbefalte dosen. Imidlertid har urten ingen påviste bivirkninger hvis du skulle ta en større dose, så vanligvis trenger du ikke å bekymre deg. Hvis du senere vil øke dosen, går det vanligvis uten problemer. Noen tar så mye som 6 gram ashwagandha per dag.

Våre ashwagandha kosttilskudd kan tas i kapselform, men det er også vanlig å innta urten i pulverform og drysse den over yoghurten din eller honningen din og lignende, kanskje til frokost. Ashwagandha kommer nemlig fra røttene på planten og tørkes deretter for å inntas.

Kjøp ashwagandha hos Proteincompany

På Proteincompany kan du kjøpe billig bra ashwagandha på nettet, og du kan regne med å få mye kvalitet for pengene. Vi leverer varene dine raskt og enkelt. Vi tilbyr alltid 30 dagers åpent kjøp, gratis retur og 0kr i fakturagebyr for at du skal føle deg trygg på kjøpet ditt hos Proteincompany. Vårt utvalg av prisgunstige ashwagandha-tilskudd gjør det enkelt for deg å finne ashwagandha som passer for deg, dine mål og dine behov uten å tømme lommeboken.