Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Diett
Fri fra
Målsettning
Form
Pris
Finns i lager
Artikkel 7 av 7

Gurkemeie - et populært kosttilskudd

Gurkemeie er en urt med mange bruksområder. Den kan brukes som krydder i matlaging, spesielt i det indiske eller sørøstasiatiske kjøkkenet. Den gir rettene en gul farge og mild, krydret smak. Mange bruker også gurkemeie til å lage sunne drikker. En populær drikk er gurkemeie latte, der gurkemeiepulver eller fersk gurkemeie blandes med varm melk - sammen med andre krydder som kanel og ingefær. Det mest vanlige er å konsumere gurkemeie som kosttilskudd i form av kapsler, pulver eller tabletter.

Har du spørsmål om gurkemeie eller gurkemeie som du finner blant vårt utvalg? Ta kontakt med oss via vår kundeservice, vi hjelper deg mer enn gjerne med riktig gurkemeie!

Hva er gurkemeie?

Ja, hva er egentlig gurkemeie eller gurkemeie? Planten ligner på ingefærrot og gir et oransje-gult pulver. Fargen er så sterk at den til og med kan farge stoff, skinn og tre. Den bitre smaken av gurkemeie gjør at den passer som krydder i matlagingen, men dens gunstige egenskaper har gjort den til et populært kosttilskudd.

Gurkemeie som pulver - et svært nyttig kosttilskudd

Siden gurkemeie eller gurkemeie, som det også kalles, ofte finnes i pulverform, er det enkelt å bruke på forskjellige måter.

  • Bruk det i smoothies om morgenen
  • Hell det i gryter under matlagingen og gi både næring og farge til maten.
  • Bland i varmt honningvann og drikk

Hva er gurkemeie bra for?

Det er mange fordeler med Gurkemeie. Hvis du opplever leddproblemer eller smerte, er gurkemeie eller kurkumin/turmeric svært effektivt. Med sine betennelsesdempende egenskaper gjør det deg mer bevegelig samtidig som det gir immunsystemet en boost. Andre egenskaper inkluderer reduksjon av plakk i blodårene og redusert risiko for diabetes.

Hvor mye gurkemeie bør man ta per dag?

Gurkemeie kan inntas i form av både tabletter og pulver. Et tips er å ta gurkemeie med piperin som finnes i svart pepper. Det hjelper opptaket av gurkemeie ordentlig - helt opp til 2000%. Mange gurkemeiekapsler inneholder en blanding av krydderet og piperin. En full spiseskje om dagen er en perfekt dosering!