Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Diett
Fri fra
Målsettning
Form
Pris
Finns i lager
Artikkel 3 av 3

Maca - et oppkvikkende og styrkende kosttilskudd

Maca, eller macarot, er bra for en rekke funksjoner i kroppen, men hovedsakelig for å gi deg ekstra energi og oppfriskning, noe som er bra hvis du trener mye eller trenger å holde deg våken. Dette gjør at denne roten ofte sammenlignes med urten Ashwagandha på grunn av deres lignende helsefordeler. Likheten mellom ashwagandha og maca er at begge kan øke energinivået og fremme fysisk prestasjon - selv om de gjør det på forskjellige måter. Ashwagandha forbedrer energien på grunn av sine adaptogene effekter, mens maca gjør det på grunn av sitt høye innhold av antioksidanter.

Hva er maca?

Macaroten har tilpasset seg til å leve under ganske vanskelige forhold i Andesfjellene med varme dager og kalde netter, og det er derfor den er så hardfør. Næringsinnholdet er mer enn imponerende. Maca er rik på C-vitamin, jern, kalium, sink, selen og fiber.

Hva er maca godt for?

Som du forstår, finnes det mange fordeler og positive effekter av å ta maca, hovedsakelig som et energigivende tilskudd. Men maca gir deg også andre nytteeffekter.

  • Den er testosteronøkende
  • Hjelper til med å bygge muskelmasse
  • Forbedrer restitusjonen etter trening

Vanlige spørsmål om maca

Hvordan smaker maca?

Maca har en karakteristisk smak med toner av pepperrot og pastinakk, noe som gjør den til en unik og distinkt rotgrønnsak.

Hva inneholder maca?

Maca er en næringsrik rotgrønnsak som inneholder en imponerende kombinasjon av karbohydrater, protein, vitaminer (spesielt C, E og B-vitaminer) samt viktige mineraler som jern og sink. Denne mangfoldige næringsprofilen gjør maca til et populært tilskudd for de som ønsker økt energi, immunstøtte og hormonell balanse.

Hvordan tar jeg maca?

Det finnes flere måter å ta maca som kosttilskudd på. Hvis du ønsker det enkelt, kan du svelge kapsler eller tabletter. Du kan også strø maca-pulver på yoghurt eller filmjölk, eller blande det i smoothies eller lage energibarer med det. Les på emballasjen angående daglig dose. For eksempel kan du ta to kapsler to ganger om dagen. For pulver kan du blande en teskje i juice eller en smoothie for optimal dosering.

TIPS! Ta gjerne maca enten om morgenen eller etter treningsøkten for best effekt.