Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Smak
Diett
Fri fra
Målsettning
Form
Pris
Finns i lager
Artikkel 5 av 5

Hva er L-Citrullin? 

L-citrullin er en ikke-essensiell aminosyre som finnes naturlig i vannmelon og kan også tas som kosttilskudd. Det er en forløper til L-arginin, en annen aminosyre som er viktig for blodsirkulasjonen og muskeloppbyggingen. Citrullin er en del av kroppens forbrenningsprosess kalt sitronsyresyklusen, der maten vi spiser blir omdannet til energi til cellene. Det er også der citrullin blir omdannet til arginin.

Hva er L-Citrullin bra for?

L-citrullin er kjent for sin evne til å øke produksjonen av nitrogenoksid i kroppen, noe som kan forbedre blodstrømmen og oksygentilførselen til musklene. Det kan også bidra til å redusere tretthet og forbedre utholdenheten under trening.

Hva er effekten av L-Citrullin?

Effektene av L-citrullin kan variere avhengig av personens helse og treningsrutine. Generelt sett kan det øke blodstrømmen og oksygentilførselen til musklene, noe som kan forbedre utholdenheten og redusere tretthet under trening. Det kan også ha en positiv effekt på hjertehelsen og blodtrykket. Noen studier har også vist at L-citrullin kan ha en positiv effekt på erektil dysfunksjon hos menn.

Hva er bivirkningene av L-citrullin? 

L-citrullin har vanligvis ingen alvorlige bivirkninger, men noen personer kan oppleve mageproblemer som gass eller diaré. Det er også viktig å merke seg at overdosering av L-citrullin kan føre til høye nivåer av nitrogenoksid i kroppen, noe som kan være skadelig for helsen. Det er derfor viktig å følge anbefalte doseringsanvisninger og konsultere en lege før du begynner å ta noen nye kosttilskudd.

Er citrullin-malat bedre enn citrullin?

Det vanlige spørsmålet om citrullin-malat er bedre enn citrullin, er komplekst, da det avhenger av hva du ønsker å oppnå og din personlige kroppsreaksjon. Citrullin-malat er en kombinasjon av citrullin og eplesyre, som kan bidra til økt energiproduksjon og forbedret utholdenhet under trening. Imidlertid finnes det noen studier som tyder på at ren citrullin kan ha en sterkere effekt på å øke blodstrømmen og redusere muskeltretthet. Det er derfor viktig å velge det alternativet som passer dine personlige mål og behov.

Fordeler og ulemper - Citrullin vs. Citrullin-malat

Citrullin

Personer som primært ønsker å øke blodstrømmen til musklene, kan dra nytte av ren citrullin, da det har vist seg å være mer effektivt for denne spesifikke effekten. Citrullin fungerer også for de som ønsker å redusere muskeltretthet og øke restitusjonen etter trening.

Fordeler:

  • Kan bidra til økt blodstrøm og oksygentransport til musklene, noe som kan forbedre utholdenhet og prestasjon under trening.
  • Kan hjelpe med å redusere muskeltretthet og øke restitusjonen etter trening.
  • Kan ha en positiv effekt på hjertehelse og blodtrykk.

Ulemper:

  • Høye doser av citrullin kan føre til mageproblemer som kvalme og diaré.
  • Kan være mindre effektivt for økt energiproduksjon sammenlignet med citrullin-malat.

Citrullin-malat

Personer som ønsker å øke energiproduksjonen og forbedre utholdenheten under trening, kan dra nytte av citrullin-malat, da det kan bidra til å forbedre disse spesifikke områdene. Citrullin-malat fungerer også som en mer allsidig effekt på både blodstrømmen til musklene, redusert muskeltretthet og økt energiproduksjon, og kan derfor være til fordel for de som kombinerer citrullin med malat.

Fordeler:
  • Kombinasjonen av citrullin og malat kan bidra til økt energiproduksjon og forbedret utholdenhet under trening.
  • Kan hjelpe til med å redusere muskeltretthet og øke restitusjonen etter trening.
  • Kan ha en positiv effekt på hjertehelse og blodtrykk.

Ulemper:
  • Citrullin-malat kan være mindre effektivt for å øke blodstrømmen til musklene sammenlignet med ren citrullin.
  • Kombinasjonen av sitrullin og malat kan gjøre det vanskeligere å bestemme nøyaktig hvor mye sitrullin du tar, noe som kan gjøre doseringen mindre presis.

Oppsummert er både citrullin og citrullin-malat nyttige kosttilskudd for å forbedre utholdenhet, muskelreparasjon og hjertehelse. Hva som er best avhenger av dine personlige mål og behov.

Citrullin som kosttilskudd

Citrullin som kosttilskudd finnes hovedsakelig i såkalte pre-workout-produkter, men finnes også som enkelttilskudd, ofte sammen med L-arginin. Vanlige former for citrullin er L-Citrullin eller citrullin bundet til malat. Hvis navnet på en aminosyre har en L foran, betyr det at aminosyren er i fri form.

Citrullin er veldig populært blant de som driver med styrketrening. Det hjelper med å skape en skikkelig trykk/pumpe i musklene dine!