Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Smak
Diett
Fri fra
Målsettning
Form
Pris
Finns i lager
Artikkel 10 av 10

Hva er L-Karnitin?

L-karnitin er en aminosyre som hjelper kroppen din med å omdanne fett til energi ved å transportere fettet til mitokondriene, også kjent som cellenes kraftverk. Det er i cellenes kraftverk at forbrenningen skjer. Når vi spiser mat, er det mitokondriene som sørger for at næringsstoffene blir omdannet til energi som kroppen din kan bruke. Den omdannede energien kalles ATP (adenosintrifosfat) og er kroppens drivstoff.

Hva er L-Karnitin bra for?

L-karnitin kan ha mange fordeler for helsen, inkludert å hjelpe til med å forbedre fettstoffskiftet og øke energinivåene. Det kan også bidra til å forbedre muskeloppbyggingen og øke utholdenheten under trening.

Hva er effekten av L-Karnitin? 

Effektene av L-karnitin kan variere avhengig av personens helse og treningsrutine. Generelt kan L-karnitin bidra til å forbedre fettmetabolismen og øke energinivåene. Det kan også ha en positiv effekt på muskeloppbygging og utholdenhet under trening. Noen studier har også vist at L-karnitin kan ha en positiv effekt på hjertehelsen og blodstrømmen.

Hva er bivirkningene av L-Karnitin?

L-karnitin har vanligvis ingen alvorlige bivirkninger, men noen personer kan oppleve milde bivirkninger som mageproblemer eller kvalme. Det er også viktig å merke seg at høye doser av L-karnitin kan være skadelig for helsen og kan føre til bivirkninger som økt appetitt, oppkast og diaré. Det er derfor viktig å følge doseringsanvisningene.

Karnitin som kosttilskudd

Det snakkes ofte om L-karnitin i sammenheng med fettforbrenning. Hvis du mangler karnitin, er det ingenting som transporterer fettet til mitokondriene, og det blir i stedet værende rundt cellene. Vanlige former for karnitin er L-karnitin og ALC. Hvis navnet på en aminosyre er sammenkoblet med en L, betyr det at aminosyren er i fri form. ALC er en forkortelse for acetyl-L-karnitin, en variant av L-karnitin.