Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Målsettning
Form
Pris
Finns i lager
Artikkel 4 av 4
Som kosttilskudd har ALA blitt en av de mest populære ingrediensene fordi den kan bidra til vekttap, reparasjon og beskyttelse av celler, samt opprettholde en god blodsukkernivå. Også dyr har vist seg å dra nytte av alfa-liponsyre som kosttilskudd.

HVA er ALA bra for?

Det blir sagt at ALA faktisk er svært effektiv i flere tilfeller. For idrettsutøvere og atleter har man oppdaget fordelen med å kunne gå ned i vekt samtidig som kosttilskuddet bidrar til sunnere celler generelt. ALA har også blitt omtalt i forbindelse med lindring eller forebygging av diabetes. Den antioksidante effekten er derfor større enn man tidligere har trodd.

Andre fordeler med ALA

  • Reduserer risikoen for nerveskader
  • Reduserer risikoen for øyeskader
  • Senker blodsukkernivåene
  • Bindende frie radikaler

Det er imidlertid viktig at du ikke erstatter dine vanlige medisiner med ALA uten å ha snakket med legen din først. Det er verdt å vite at ALA kosttilskudd fungerer som en hjelp på veien og ikke som en garantert kur.

Flere studier har blitt gjennomført med ALA, både når det gjelder vekttap og andre områder. Spesielt når det gjelder vekttap og når man er på diett, har den vist seg å være spesielt effektiv fordi den har stor betydning for mitokondriell energimetabolisme.

ALA kosttilskudd og bivirkninger

Du kan i noen sjeldne tilfeller oppleve noen bivirkninger av ALA. Disse er imidlertid ofte milde og forbigående.

  • Nesleutslett
  • Urolig mage
  • Kløe

Hvis du opplever noen av de ovennevnte bivirkningene, bør du redusere dosen eller ta en liten pause.

Forskjellige former for ala-kosttilskudd

Du finner hovedsakelig ALA kosttilskudd i kapselform, men det er også vanlig med ALA i andre typer tilskudd som inkluderer ingrediensen, for eksempel i multivitamin tabletter. Mange ganger inkluderer ALA også krom og biotin. Årsaken til at krom og ALA fungerer så bra sammen er at krom også hjelper med å gjenopprette eller senke blodsukkernivået, noe som gjør at de to blir sterkere sammen. Denne reduserte blodsukkernivået fører også til at suget etter sukker minsker - noe som ofte resulterer i å stimulere vekttap.

Tren bedre med ALA

Med ALA er det stor sjanse for at du løfter og trener bedre, samt at du får tilbake motivasjonen når vekten reduseres. Oksygentilførselen blir også vanligvis bedre når ALA utvider blodårene. Man kan derfor kalle ALA et fettforbrennende kosttilskudd, litt kort sagt. Finn ALA på Proteincompany og få tilbake glansdagene dine med trening!