Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Smak
Diett
Fri fra
Målsettning
Form
Pris
Vis kampanjevarer
Finns i lager
-15%
Kampanje
11 Viterna Electrolyte Powder 120 g
Flere varianter
-24%
Golden Deals!
19 Leader Performance Electrolyte powder 360 g
-15%
Summer Sale
28 Pureness Elektrolytpulver 120 g
Flere varianter
-15%
Summer Sale
2 Upgrit Elektrolyter 200 g
3 Vitargo +Electrolyte 1 kg
Flere varianter
Artikkel 7 av 7

Hva er elektrolytter bra for?

Elektrolytter har mange viktige funksjoner i kroppen din og er involvert i alt fra regulering av hjerteslag til balansering av væskenivået i kroppen. Når den elektriske ladningen i kroppen fungerer som den skal, har du en god elektrolyttbalanse. Hvis du derimot har en elektrolyttforstyrrelse eller elektrolyttmangel, vil hjernens evne til å sende ut riktige nerveimpulser bli svekket. Mangel på elektrolytter i kroppen kan føre til muskeltretthet og muskelkramper, så det er viktig at du holder deg oppmerksom på inntaket ditt av elektrolytter.

Vanlige spørsmål og svar

Hva er elektrolytter?

Elektrolytter er mineraler som bærer en elektrisk ladning når de løses i vann. De finnes naturlig i kroppen og i visse matvarer og drikker. Disse mineralene er avgjørende for å opprettholde mange av kroppens viktigste funksjoner.

Hvorfor trenger vi elektrolytter?

Elektrolytene opprettholder kroppens homeostase. De hjelper til med å regulere nerve- og muskelfunksjon, hydrere kroppen, balansere blodets pH-verdi og bygge opp skadet vev. Uten en balansert nivå av elektrolytene kan kroppen ikke fungere riktig.

Hvordan får du elektrolytter?

Du kan få elektrolytene i deg ved å spise frukt som bananer og appelsiner, som er rike på kalium. Sportsdrikker kan også være en kilde til elektrolytene, spesielt for de som trener intensivt og trenger rask restitusjon.

Hva skjer hvis du har en ubalanse av elektrolytter? 

En ubalanse av elektrolytter, enten for mye eller for lite, kan føre til en rekke helseproblemer. Symptomene kan variere avhengig av hvilken spesifikk elektrolytt som er ubalansert. For eksempel kan lave kaliumnivåer føre til muskelsvakhet, tretthet og hjertearytmier. For høye natriumnivåer kan forårsake høyt blodtrykk og hevelse. Det er derfor viktig å opprettholde en balansert kosthold og drikke nok vann, spesielt under fysisk aktivitet.