Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Smak
Diett
Målsettning
Form
Pris
Vis kampanjevarer
Finns i lager
-15%
Summer Sale
0 Great Earth Järn Komplex 100 tabs
-20%
Summer Sale
31 GAAM Iron 90 caps
79 kr 99 kr
-16%
Summer Sale
4 GAAM Iron 180 caps
Flere varianter
149 kr 178 kr
-13%
Summer Sale
6 GAAM Iron 270 caps
Flere varianter
219 kr 252 kr
-15%
Summer Sale
0 Elit Nutrition Iron + Zinc 60 caps
Artikkel 8 av 8

Jern er en viktig mineral for god helse

Jern er en essensiell mineral som er avgjørende for å opprettholde god helse. Det er viktig å være klar over de ulike symptomene på jernmangel og sørge for å inkludere riktig jernrike matvarer i kostholdet. For de som trenger ekstra hjelp, kan jerntilskudd være et alternativ, men det bør tas med forsiktighet. Ved å forstå betydningen av jern kan vi ta bedre vare på kroppen vår og forbedre livskvaliteten vår.

Hva er jern?

Jern er et livsnødvendig mineral med egenskaper som har mange viktige funksjoner i kroppen. Blant annet er det en del av blodets røde substans (hemoglobin), som har til oppgave å transportere oksygen fra lungene dine ut i kroppen. Jern er også en del av enzymer og er viktig for kroppens produksjon av hormonet dopamin.

Hva er jern bra for?

Jern er som sagt en del av blodets hemoglobin og har evnen til å binde oksygen. Jern hjelper derfor kroppen din med å transportere oksygen fra kroppen til lungene og deretter ut til alle vev. Det bygger også opp blodets kvalitet og styrker kroppens motstand mot sykdommer.

Gjør noe med jernmangelen din

Hvis du får for lite jern, kan det føre til at du blir trett og har vanskelig for å konsentrere deg. Hvis det går enda lenger, kan det resultere i såkalt blodmangel (også kjent som jernmangelanemi). Dette betyr kort fortalt at antallet røde blodceller er for lavt, noe som kan føre til et svekket immunsystem. Kvinner rammes oftere enn menn i forbindelse med graviditet eller menstruasjon.

For å hjelpe kroppens opptak av jern kan man tilsette C-vitamin. Noen jerntilskudd inneholder C-vitamin, hvis ikke kan ren C-vitamin være et godt supplement.