Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Fri fra
Målsettning
Form
Pris
Vis kampanjevarer
Finns i lager
-15%
Summer Sale
1 ENERVIT MAGNERSIUM SPORT 10 st √° 15 g
-15%
Summer Sale
0 Great Earth Cal-Mag 300-300 mg 120 caps
-15%
Summer Sale
0 Great Earth Kalcium 120 tabs
-20%
Summer Sale
19 GAAM Calcium + Zinc 90 caps
Flere varianter
-15%
Summer Sale
3 GAAM Calcium + Zinc 180 caps
Flere varianter
-11%
Summer Sale
3 GAAM Calcium + Zinc 270 caps
Flere varianter
Artikkel 11 av 11

Hva er kalsium? 

Kalsium er et mineral som er viktig for oppbygging og vedlikehold av sterke bein og tenner. Det spiller også en rolle i muskelkontraksjon, nervesignaloverføring og blodpropp. Kalsium finnes naturlig i mange matvarer, som melk, ost, yoghurt, grønne grønnsaker og nøtter. Det er også tilgjengelig som et kosttilskudd.

Hva er kalsium godt for?

Kalsium er det viktigste næringsstoffet for å opprettholde et sterkt, sunt skjelett og gi det stabilitet. Kalsium har flere forskjellige funksjoner i kroppen, men spiller spesielt en viktig rolle i blant annet nerveoverføring og blodets evne til å koagulere. Symptomene på kalsiummangel er ikke alltid lett å identifisere, og mange forblir symptomfrie i lang tid. Vanlige symptomer knyttet til kalsiummangel inkluderer for eksempel høyt blodtrykk, nummenhet og søvnproblemer. Ved langvarig kalsiummangel kan det i verste fall føre til beinskjørhet.

Hvordan får vi i oss kalsium?

Kalsium finnes i de fleste matvarer og den maten vi spiser til daglig. Matvarer som er rike på kalsium inkluderer ofte meieriprodukter, bladgrønnsaker og nøtter. Også fisk som laks, brokkoli, appelsiner osv. Veganske alternativer til melk er vanligvis beriket med kalsium. Hvis inntaket av kalsium fra maten i kostholdet ditt ikke dekker den anbefalte mengden, kan kalsiumtilskudd være et godt supplement for å opprettholde et sunt skjelett og god helse.