Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Fri fra
Målsettning
Form
Pris
Finns i lager
Artikkel 12 av 12

Hva er kalsium? 

Kalsium er et mineral som er viktig for oppbygging og vedlikehold av sterke bein og tenner. Det spiller også en rolle i muskelkontraksjon, nervesignaloverføring og blodpropp. Kalsium finnes naturlig i mange matvarer, som melk, ost, yoghurt, grønne grønnsaker og nøtter. Det er også tilgjengelig som et kosttilskudd.

Hva er kalsium godt for?

Kalsium er det viktigste næringsstoffet for å opprettholde et sterkt, sunt skjelett og gi det stabilitet. Kalsium har flere forskjellige funksjoner i kroppen, men spiller spesielt en viktig rolle i blant annet nerveoverføring og blodets evne til å koagulere. Symptomene på kalsiummangel er ikke alltid lett å identifisere, og mange forblir symptomfrie i lang tid. Vanlige symptomer knyttet til kalsiummangel inkluderer for eksempel høyt blodtrykk, nummenhet og søvnproblemer. Ved langvarig kalsiummangel kan det i verste fall føre til beinskjørhet.

Hvordan får vi i oss kalsium?

Kalsium finnes i de fleste matvarer og den maten vi spiser til daglig. Matvarer som er rike på kalsium inkluderer ofte meieriprodukter, bladgrønnsaker og nøtter. Også fisk som laks, brokkoli, appelsiner osv. Veganske alternativer til melk er vanligvis beriket med kalsium. Hvis inntaket av kalsium fra maten i kostholdet ditt ikke dekker den anbefalte mengden, kan kalsiumtilskudd være et godt supplement for å opprettholde et sunt skjelett og god helse.