Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Smak
Fri fra
Målsettning
Form
Pris
Finns i lager
-12%
Pakkepris
20 GAAM Whey + Casein
Flere varianter
-30%
Lageropprydding
3 Viterna Premium Micellar Casein 900 g Kaseinprotein
Flere varianter
-20%
Lageropprydding
13 Elit Nutrition Casein 750 g Kaseinprotein
Flere varianter
-8%
Pakkepris
39 2 x GAAM 100% Casein Premium 750 g
Flere varianter
-13%
Pakkepris
31 4 x GAAM 100% Casein Premium 750 g
Flere varianter
-20%
Lageropprydding
1 Scitec Nutrition 100% Casein Complex 920 g Kaseinprotein
Flere varianter
Artikkel 11 av 11

Hva er kaseinprotein?

Kaseinprotein er et protein som du vanligvis finner helt naturlig i melk. Der utgjør det omtrent 80% av melkens protein. Takket være en høy biologisk verdi er kasein en proteintype av høy kvalitet. Når du spiser eller drikker kasein, får du aminosyrer, karbohydrater, kalsium og fosfor.

Hvorfor velge kasein?

Det er flere grunner til hvorfor kasein kan være en god proteinkilde:

  • Langsom nedbrytning: Kasein er kjent for å brytes ned sakte i magen sammenlignet med andre proteiner som myseprotein. Dette betyr at det gir en jevn og langvarig frigjøring av aminosyrer i blodomløpet over tid, noe som kan være gunstig for å opprettholde muskelproteinsyntesen over en lengre periode, for eksempel om natten når kroppen er i hvilemodus.
  • Metthetseffekt: På grunn av den langsomme nedbrytningen kan kaseinprotein bidra til å holde deg mett lenger sammenlignet med raskt absorberte proteiner. Dette kan være gunstig for vektkontroll og for å unngå overspising.
  • Muskelbygging og restitusjon: Kaseinprotein inneholder alle essensielle aminosyrer som er nødvendige for muskelbygging og restitusjon etter trening. Ved å få en langsom og stabil strøm av aminosyrer kan det støtte muskelproteinsyntesen og fremme muskelreparasjon og vekst.
  • Laktoseintoleranse: For personer som er laktoseintolerante, kan kaseinprotein være et godt alternativ fordi det inneholder minimale mengder laktose. Imidlertid bør personer med melkeallergi unngå kaseinprotein fordi det fortsatt kan utløse en allergisk reaksjon.
  • Allergivennlig: For noen mennesker kan kasein være et bedre alternativ enn myseprotein fordi det har lavere allergifremkallende potensial.

Kasein som proteinpulver

Kaseinprotein er et såkalt langsomt protein. Det betyr rett og slett at det tar lengre tid mellom inntaket og at proteinet begynner å brukes til å bygge opp musklene dine enn hva det gjør med et raskt protein som myse. Debatten om man skal velge proteinpulver med kildene kasein eller myse er fornuftig, siden begge stammer fra melk og har lignende egenskaper. Imidlertid skiller de seg betydelig. Kaseinpulver brukes for å "lagre" protein i kroppen som deretter kan brytes ned over flere timer og nå musklene dine. Et godt tidspunkt å "lagre" med kaseinprotein er før du legger deg. Da kan kroppen bryte ned kaseinet mens du sover.