Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Smak
Fri fra
Målsettning
Form
Pris
Artikkel 4 av 4

Hva gjør folat og folsyre i kroppen?

Folsyre og folat, to forskjellige former for vitamin B9, er viktige for kroppens funksjon. De spiller en avgjørende rolle i DNA-syntese og celledeling, noe som er nødvendig for vekst og helse. Under graviditet er de spesielt viktige for å forebygge visse fosterskader og redusere risikoen for ryggmargsbrokk hos fosteret. I tillegg kan de bidra til å fremme hjerte- og karsykdommer ved å senke homocystein nivåene.

Folat støtter immunforsvaret ved å fremme produksjonen av hvite blodlegemer og kan bidra til å forbedre fordøyelsen ved nedbrytning og bruk av proteiner. Folsyre kan også redusere tretthet og utmattelse. For å dra nytte av disse helsefordelene, er det lurt å inkludere matvarer rike på folat i kostholdet ditt eller vurdere kosttilskudd.

Det er viktig å sørge for at du får nok folat eller folsyre i kostholdet ditt for å støtte disse funksjonene. Hvis du ikke får det, kan folsyretilskudd være hensiktsmessig å ta.

Noenting å tenke på før du velger folsyre

  • Kombinasjon med andre tilskudd: Hvis du tar andre kosttilskudd eller medisiner, bør du vurdere hvordan de kan samhandle med folsyre. Noen medisiner eller andre tilskudd kan påvirke absorpsjonen av folsyre i kroppen.
  • Bivirkninger og risikoer: Hold deg til den anbefalte doseringen. Overdosering av folsyre kan være skadelig og forårsake helseproblemer.
  • Kvalitet: Test folsyretilskudd fra ulike leverandører for å finne det beste tilskuddet for deg.