For et par år siden hadde faren til en medgrunnlegger av Renjer, Tim, et selskap i Nord-Sverige. Selskapet var et tysk bakeri med tradisjonelle tyske brød og bakverk, og dette førte til at faren fløy til Sverige minst en gang i måneden for å sjekke driften. På en av disse turene, som fant sted om vinteren, ble Tim med og hadde fantastiske dager med snøscootere, hundesleder, isfiske og en natt i en tipi-telt med bål. Det var denne natten Tim smakte tørket reinsdyrkjøtt for første gang, en smaksopplevelse han aldri vil glemme.
Et par år senere, da han kom til Lund for å studere entreprenørskap, trodde Tim at han skulle bli en del av et team og utvikle en applikasjon eller nettside, slik de fleste entreprenører gjør i dag. Da han skulle lage en liste over forretningsideer, fikk han imidlertid en telefon fra faren som fikk ham til å huske øyeblikket i teltet i Arjeplog og det fantastiske tørkede reinsdyrkjøttet. Uten å ta ideen altfor alvorlig, la han den til på listen sin og presenterte den for klassen et par dager senere. Umiddelbart etter presentasjonen tok Anton og Alex kontakt med Tim, da de fant ideen hans interessant, selv om den først virket litt rar. De tre eksperimenterte med reinsdyrkjøtt og kom raskt frem til at jerky laget av reinsdyrkjøtt er et unikt produkt, så delikat at det ikke burde holdes skjult fra markedet. Og så begynte historien om Renjer...