Kategorier
Filtrer
Sorter
Filtrer
Kategori
Varumerker
Smak
Fri fra
Målsettning
Form
Pris
Finns i lager
-20%
Lageropprydding
1 WellAware Caffeine 180 tabs
-15%
Pakkepris
3 GAAM Caffeine 300 tabs
Flere varianter
35 GAAM Caffeine 100 tabs
Flere varianter
-10%
Pakkepris
5 GAAM Caffeine 200 tabs
Flere varianter
-20%
Lageropprydding
3 Olimp Caffeine Kick 60 caps
-20%
Lageropprydding
3 Delta Nutrition Caffeine 100 caps
Artikkel 8 av 8

Hva er koffein?

Koffein er en av verdens mest konsumerte stimulanter for det sentrale nervesystemet. Naturlig finner du koffein i kaffe, te, visse bønner og blader. Det kan blant annet motvirke tretthet, øke evnen til å fokusere og forbedre ytelsen din på jobben eller treningssenteret.

Koffein som kosttilskudd?

Hvorfor vi blir oppkvikkede av koffein skyldes at det konkurrerer med signalstoffet adenosin om plass i kroppen. Adenosin får deg til å bli trøtt, men når du får i deg koffein, motvirkes trettheten fordi koffeinet konkurrerer ut adenosinet. De andre prestasjonsfremmende effektene koffein har er at det påvirker frigjøringen av adrenalin og dopamin.

Adrenalin er et hormon som øker din prestasjonsnivå ved å gjøre deg mer våken og fokusert. Tidligere var adrenalin livsviktig for menneskets overlevelse, da det forberedte oss på enten å flykte eller kjempe. Denne reaksjonen lever fortsatt i oss, selv om den er mindre utbredt. Dopamin er en signalstoff som påvirker humøret ditt, motorikken og kreativiteten din. Det kan bidra til at du blir mer oppmerksom og våken.

Følsom for koffein?

Akkurat som med mye annet, er det veldig individuelt hvor mye koffein man tåler. Noen kan drikke en kopp kaffe om kvelden og likevel legge seg uten problemer, mens andre har vanskelig for å sove selv om de drakk sin siste kopp kaffe til lunsj. Det er mengden enzymer i leveren som bestemmer hvor raskt eller langsomt vi bryter ned koffein. Mengden enzymer avhenger blant annet av genene dine og livsstilen din.

Uansett om du har en tendens til å være sensitiv for koffein eller ikke, er det ikke bra for noen å få i seg for mye koffein. Hvis du får i deg for mye koffein, kan du oppleve ubehagelige symptomer som hjertebank, angst og svimmelhet, magesmerter og diaré.